"Lebo ak je niekto poslucháčom slova, a nie činiteľom, podobá sa na mužovi, ktorý si v zrkadle pozerá svoju prirodzenú tvár, videl sa totiž, ale odišiel a ihneď zabudol, aký je." /Jakub1:23,24 SEVP/
"Poznáte pravdu a pravda vás oslobodí..." /Ján 8:32 NPK/

štvrtok 6. decembra 2012

NOVODOBÁ ZVESTOVATEĽSKÁ ČINNOSŤ SVEDKOV JEHOVOVÝCH




Čo má skutočne spoločné s hlavným posolstvom Nového Zákona?


Tak, čo má skutočne spoločné novodobá zvestovateľská činnosť Svedkov Jehovu spoločné s dobrý posolstvom o Ježišovi Kristovi z Nového Zákona?

OSOBNÁ SKÚSENOSŤ
V skutočnosti poviem pravdu, že ani neviem, čo má spoločné. Sám som bol členom tejto spoločnosti celú svoju mladosť, ale vôbec si nepamätám, že by som v činnosti od dverí k dverám ľuďom hovoril o hlavnom posolstve Nového Zákona - o Ježišovi Kristovi a jeho vykupiteľskej činnosti.
V spoločenstve Svedkov Jehovu vždy bola a je v skutočnosti dobrá správa, teda evanjelium o Ježišovi Kristovi, úplne vyradená na druhú koľaj. Toto evanjelium sa stalo zlomkom obsahu ich dobrej správy, "dobrého posolstva o kráľovstve", ktoré sa rozhodli oznamovať. Evanjelium o Kristovi, tá najvelkolepejšia činnosť Božieho Syna a to, čo pre ľudstvo vykonal a s tým spojené celé učenie Nového Zákona v ktorom je to do hĺbky a uchvacujúco vysvetlené zaberá v skutočnosti tak 5 % obsahu ich rozhovorov s vami, literatúry, ktorú vám ponúknu a cieľu ku ktorému vás povolajú.

EVANJELIUM O KRISTOVI SA U SVEDKOV STRATILO
V spoločenstve Svedkov Jehovu sa od samého začiatku stratilo evanjelium o Kristovi v  s p l e t i  v l a s t n ý c h  d o b r ý c h
s p r á v, ktoré od začiatku ich vzniku plne nahrádzajú inšpirovaný záznam a posolstvo, ktoré nesie Nový Zákon a jeho obsah. Možno by sa dalo až povedať, že v skutočnosti nikdy nebolo ani nájdené a nikdy nebolo radovým veriacim v spoločenstve svedkov predložené, vysvetlené a vyučované. Od samého začiatku je obsah radostnej správy o Kristovi  d ô m y s e l n e  z a m e n e n ý  s "dobrým posolstvom o kráľovstve", ktoré je tak vehementne ohlasované v 235 krajinách sveta. V skutočnosti je však evanjelium o Kristovi medzi svedkami Jehovu zahalené, neviditeľné, nepochopené a z ich prekladu Písma toto posolstvo ani majestátne nevystupuje. Preto ho nemôžu ľudom oznamovať, nie je možné totiž oznamovať niečo, čomu človek nerozumie a preto je ľudom v 235 krajinách oznamované "iné dobré posolstvo". /Galaťanom 1:1-8/ Zato však dôraz na samotnú, vlastnú činnosť, na vydávanie svedectva, teda na zvestovateľskú činnosť je kladený mimoriadny dôraz. Uvedomujem si viacero vecí, ktoré som videl na vlastné oči a spätne ich chápem a môžem sa za ne plne postaviť. Tu sú niektoré z nich:


SAMOTNÁ ČINNOSŤ POVÝŠENÁ NAD SKUTOČNÝ OBSAH
Skutočný obsah posolstva, evanjelia o Kristovi, nieje pre toto spoločenstvo až tak zaujímavý. Oni majú svoje posolstvo, to ktoré pochopili ich vodcovia zo Svätého Písma a ktoré im, ako spoločenstvu, predložili. Prvoradou činnosťou medzi svedkami preto nieje študovať Nový Zákon a tak ani poznať skutočnú pravdu o skutočnom posolstve - nie, prvoradé je  v y v í j a ť  p r a v i d e l n ú
č i n n o s ť - teda pravidelne, stále chodiť tak, aby vás ľudia videli a počuli. V samotnej rozmenenej podstate je vlastne jedno s čím - a hlavne nech je tam čo najviac krát použité slovo J E H O V A - podstatné je, aby vás ľudia poznali a aby mohli byť pohľadom na vás a vašu činnosť  u s v e d č e n í. Činnosť sa dostala tak ďaleko, že tí dvaja ľudia na horeuvedenej fotke vyzerajú ako "podomový obchodníci s Božím slovom" PNS, ako to píše Pavol:
"My nie sme ako mnohí, ktorým sa hlásanie evanjelia stalo zdrojom zisku. Našou cťou je vykonávať nezištne to, čo nám Pán Boh uložil ako Kristovým služobníkom s vedomím, že on nás stále vidí." 2. Korinťanom 2:17, NPK

♦ V prípade, že sa stane v živote, že niekto povýši samotnú činnosť nad obsah a jadro tejto činnosti a urobí si z činnosti modlu, na úkor pochopenia zmyslu - to je v skutočnosti modlárstvo. Činnosť svedkov Jehovu sa dá charakterizovať ako modlárstvo - samotná činnosť je povýšená nad skúmanie obsahu, nad obsah samotný. Činnosť je modlou, je presne zrátaná, evidovaná, tiež archivovaná, je opísaná v literatúre a vedením spoločnosti vyžadovaná. Jej obsah je v skutočnosti druhoradý.
♦ Taktiež sa táto činnosť stala spoločnosti Watchtower "zdrojom zisku", pretože do roku 1990 v drvivej väčšine krajín svoju literatúru predávala. Dnes ju šíri za finančné dary. Ku tomu prirátajme finančnú pomoc prostredníctvom príspevkov od neustále rastúceho počtu členov a tak vedenie tejto spoločnosti prišlo k dosť závratnému bohatstvu. Boh a náchylnosť ľudí na vieru, nech je i prekrútená, sa im stalo po desaťročia "zdrojom zisku". Spoločnosť Watchtower počas celej svojej éry nekonala "nezištne", práve naopak - jej činnosť je zdrojom veľkých ziskov. Za rok 2001 bola zaradená medzi 40 najlepších firiem v New Yorku s ročným prijímom 951 miliónov USD. Myslím, že toto nieje verný obraz Ježiša Krista a apoštolov prvého storočia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Corporations_of_Jehovah's_Witnesses


NEVYHNUTNOU SÚČASŤOU ČLENSTVA U SVEDKOV JE SÚHLAS A ZAPOJENIE SA DO TEJTO ČINNOSTI
To sa deje bez ohľadu na to, či ste si osobne preštudovali, čo je v skutočnosti evanjelium o Kristovi, aký má obsah, čo znamená a kam ľudí, obrátených kresťanov povoláva. Toto je takmer nemožné uskutočniť - musíte prijať obsah evanjelia o Kristovi tak, ako vám ho predostrú Jehovovi svedkovia. To vidím ako zásadný problém, pretože každý kresťan by mal osobne čítať Nový Zákon a mal by v ňom nájsť to, čo skutočne učí. V tomto spoločenstve sa  n e u p l a t ň u j e  p o s o l s t v o  N o v é h o  Z á k o n a
n a  r a d o v ý c h  č l e n o v, preto ho nieje nutné študovať a ani mu rozumieť a preto je možné oznamovať ho ani druhým ľudom.

95% SVEDKOV JEHOVU NEROZUMIE A NEVIDÍ POSOLSTVO NOVÉHO ZÁKONA
Toto je najsmutnejšia pasáž. To, čo som videl na vlastné oči, aj sám na sebe - hovorím z vlastnej skúsenosti - je to, že drvivá väčšina svedkov nevie a nedokáže vysvetliť dej, obsah a myšlienku Nového Zákona. Celý Nový Zákon je v skutočnosti "dobrým posolstvom o Kristovi", ale vzhľadom na to, že radový svedkovia sú vyradený z možnosti vztiahnuť na seba posolstvo Pavla, lebo im v skutočnosti nepatrí a používajú tiež preklad PNS, z ktorého Ježiš Kristus pre nich nevyjde a nezažiari - tak z týchto dvoch dôvodov bežný člen, ktorého by ste požiadali o vysvetlenie Nového Zákona by ho vysvetliť nevedel. Posolstvo toho člena by sa zúžilo na Božie meno, na znamenia 24. kapitoly Matúša, na záhradu Eden a na Armagedon, či budúce rajské podmienky. Je to veľmi veľká škoda a každý z nás má zodpovednosť pomôcť týmto ľudom oslobodiť sa z mašinérie, ktorá 95% z nich robí len vykonávačov činností organizácie, čo má s kresťanstvom len málo čo spoločné. 95% z nich nevie a ani netuší, kam ich Kristus povolal, čo pre nich vykonal a v akom postavení voči nemu sú. Bolo im povedané a vsugerované, že obsah Nového Zákona im nepatrí a preto nie sú úvahy nad Novým Zákonom potrebné a vztiahnuť Krista na seba nie je možné. To je možné len pre 144.000 vyvolených kresťanov. Oni, ako druhotná trieda, budú žiť z nejakých novozákonne neidentifikovateľných dôvodov večne na zemi (a aj dokonalosti sa tam budú najprv 1000 rokov učiť), zatiaľ čo stretnúť sa v nebi s Kristom bude umožnené iba vyvoleným kresťanom.

AKÉ JE TEDA POSOLSTVO JEHOVOVÝCH SVEDKOV ?
Ich evanjelium o Kristovi, ktoré prezentujú ako "dobré posolstvo o kráľovstve" z Matúša 24:14 znamená vo výraznej miere dobré posolstvo o

"o h l a s o v a n í  P á n o v h o  n á v r a t u" 

ktorý nastal v roku 1914 - presne tak ako znie nadpis a celý obsah 5. kapitoly knihy Jehovovi svedkovia na str. 42. Toto posolstvo, ako Kristovo evanjelium, zvestoval Ch. T. Russell zhruba od roku 1874 po stretnutí s Barbourom. Túto myšlienku a smer vytýčený Ch. T. Russeellom podporuje a rozvíja tiež citácia z prejavu J. F. Rutheforda z roku 1922, zo zjazdu v Cedar Point Ohio, tak ako potvrdzuje kniha Jehovovi svedkovia na strane 72:

"Svet sa musí dozvedieť, že Jehova je Boh a že Ježiš Kristus je Kráľ kráľov a Pán pánov. To je deň všetkých dní. Hľa, kráľ panuje. Vy ste jeho zvestovateľmi. Preto zvestujte, zvestujte Kráľa a jeho kráľovstvo."

Okrem iného je to tiež posolstvo tohoto druhu, ktoré je objasnené v knihe "Zjavenie-jeho veľkolepé vyvrcholenie je blízko!", na strane 152:

"Na sjezdu „Věčné dobré poselství“, který v roce 1963 prošel postupně celým světem, se velký zástup připojil k Janově třídě burcující rezolucí. V té bylo prohlášeno, že svět „stojí před světaširým soužením, podobným zemětřesení, jaké ještě nikdy nezažil, a všechno jeho zřízení a jeho dnešní náboženské město Babylón budou tak otřeseny, že se rozpadnou v trosky“. Bylo tam vyjádřeno rozhodnutí, že


„budeme nadále zvěstovat všem lidem bez rozdílu ‚věčné dobré poselství‘ o Božím mesiášském Království a jeho soudní rozsudky, které jsou pro jeho nepřátele jako pohromy, 

ale jsou prováděny, aby byli osvobozeni lidé, kteří chtějí uctívat Boha, Stvořitele, duchem a pravdou“. Tato rezoluce byla nadšeně přijata na 24 sjezdech kolem celé zeměkoule celkem 454 977 účastníky, z nichž bylo více než 95 procent z velkého zástupu."

V skutočnosti však ide z chápania "večného dobrého posolstva" podľa svedkov Jehovu hrôza a aj smútok. Žiaľ, toto je hlavná téma evanjelia o Kristovi, teda "dobrého posolstva o kráľovstve", v ktorej Jehovovi svedkovia pokračujú už vyše 100 rokov. Je to cesta a pochopenie Nového Zákonu, ktorú vydláždili vyššie spomenutý vodcovia tohoto spoločenstva, pre svojich radových členov. Ježiš Kristus sa podľa týchto vodcov:
♣ vrátil v roku 1914 a ustanovil svoje neviditeľné kráľovstvo
♣ toto kráľovstvo dnes na zemi zastupuje organizácia Watchtower z Brooklynu
♣ a každý svedok má za úlohu oznamovať toto  p r i š l é  k r á ľ o v s t v o  tým, že bude verne, poslušne a podrobne oznamovať posolstvo Kristovho návratu a rýchlo blížiaceho sa súdu či Armagedonu, poťažmo posolstvo Božieho mena J E H O V A a niekoľko ďalších sektárskych náuk

Každý svedok má v skutočnosti oznamovať presne vytýčené náuky Vedúceho Zboru, nie to, čo vidí v Písme sám po štúdiu, to čo ho Boží Duch vyučuje, nie - má vyučovať náuky Vedúceho Zboru. Toto je vnímanie "evanjelia o Kristovi" z pohľadu vodcov Jehovových svedkov, takto a v tomto duchu sa zvestuje. Vlastné posolstvo Nového Zákona a s tým súvisiace CELÉ učenie apoštola Pavla, Petra, Jána, Lukáša či Matúša zaberú v skutočnosti 5% obsahu ich učenia, ktoré sa v silne pokrivenej forme vzťahuje aj tak  i b a  na približne 12 000 členov.

Tiež v "Prebuďte sa!" zo septembra 2012 sa o Kristovom evanjeliu dočítame, čo vlastne obsahuje táto správa, podľa svedkov Jehovu:
"Božie posolstvo pre ľudstvo sa nachádza v Biblii a je to dobré posolstvo. Preto Ježiš Kristus venoval svoj život tomu, aby oznamoval „dobré posolstvo o Božom kráľovstve“. Toto Kráľovstvo je podľa Biblie Božia vláda, ktorá zvrhne utláčajúce ľudské vlády, zabezpečí mier a odstráni všetky príčiny ľudského utrpenia. 
T o  j e  n a o z a j  d o b r é  p o s o l s t v o!" /kurzíva od autora/


Taktiež v "Strážnej veži" z 15. mája 2013 sa dočítame v burcujúcom článku "Plň si úlohu evanjelistu" tiež toto:
"Aké dobré posolstvo zvestujeme? Hovoríme utešujúcu pravdu o tom, že náš nebeský Otec, Jehova, nás miluje. (Ján 3:16, 1. Petra 5:7) Jedným z hlavných prejavov lásky Boha Jehovu je zriadenie Kráľovstva. ... Predsavzatím Boha Jehovu je odstrániť všetku nespravodlivosť a utrpenie. Navyše odstráni aj bolesť, ktorú spôsobujú zlé spomienky. T o  j e  n a o z a j  d o b r á  s p r á v a! (Izaiáš 65:17)" /kurzíva od autora/


DOBRÉ POSOLSTVO V SKUTOČNOSTI STOJÍ NA ROKU 1914, 
KTORÝ JE "Z Á V O J O M  N A  S R D C I" DRVIVEJ VAČŠINY SVEDKOV JEHOVU
A  Napriek tomu, že si to naprostá väčšina členov, aj keď sú veľmi úprimní, ani neuvedomuje - skutočný zmysel "evanjelia o Kristovi" je zastretý. Čím?  R o k o m  1 9 1 4.
Dobrá správa o Kristovi na tomto dátume stojí, začína a končí a tento dátum zahaľuje celé Novozákonné pochopenie Písma. Je to bod, ktorý vytýčil ich učiteľa "verného a rozvážneho otroka", ktorý výraznou a zásadnou mierou pokrivil skutočné pravdy Nového Zákona, pokrivil skutočné náuky ranného učenia všetkých apoštolov a priviedol členov tejto organizácie na duchovné scestie.
B  Svedkovia v skutočnosti zvestujú dobré posolstvo o Kristovom návrate v roku 1914 a znameniach blížiaceho sa konca sveta z Matúša 24. kapitoly, ktorej znamenia sa odohrávajú od domnelého roku Kristovho návratu, a to roku 1914. Zvestujú to, čo Nový Zákon nevyučuje ako "evanjelium o Kristovi".
C  V pravde sa dá povedať, že Jehovovým svedkom, podobne ako dodnes Židom, leží "závoj na srdci" alebo "zástera na srdci", ohľadom Ježiša Krista. /2. Korinťanom 3:14-18, ROH/ Sňať tento závoj drvivej väčšine svedkov pomôže iba to isté čo Židom a to - keď uvidia v Novom Zákone Ježiša Krista a jeho žiarivú nádheru, jeho posolstvo.
Vidieť a riadiť sa rokom 1914 znamená byť duchovne mŕtvy vzhľadom na učenie Nového Zákona. Áno,
♦ Židom bráni ako "závoj" prijať Krista ich viera v to, že Starý Zákon nedošiel naplnenia a teda, že Kristus ešte neprišiel
♦ Jehovovým svedkom bráni ako "závoj" prijať Krista to, že ho nevidia v Novom Zákone, pretože im to nie je dovolené a ani umožnené vidieť kvôli tomuto:
ROK 1914 USTANOVIL "VERNÉHO A ROZVÁŽNEHO OTROKA", KTORÝ JEDINÝ MÁ PRÁVO VYSVETĽOVAŤ OBSAH NOVÉHO ZÁKONA.

"VERNÝ A ROZVÁŽNY OTROK" A JEHO LŽI O KRISTOVI SÚ "ZÁSTEROU NA SRDCI"
D Pokiaľ sa Jehovovi svedkovia nezbavia tejto lži roku 1914 a lži toho, že Kristus má na zemi organizáciu svedkov Jehovu, ktorú vybral a ktorá vysvetľuje Nový zákon a Bibliu - a pokiaľ nezačnú čítať Písmo a hlavne Nový Zákon slobodne a pokiaľ v ňom neuvidia  ž i a r i v é h o  J e ž i š a  K r i s t a, tak dovtedy ba možno nikdy neprídu k poznaniu skutočnej pravdy a nepochopia, že skutočné, vlastné evanjelium o Kristovi z Nového Zákona je úplne iné ako to, ktoré sa naučili, ktoré vidia a ktoré si myslia, že Písmo vyučuje.

BODY "EVANJELIA O KRISTOVI" Z DIELNE JEHOVOVÝCH SVEDKOV
1. Dobré posolstvo o tom, že sme vykúpení Kristom (s týmto jediným sa dá plne súhlasiť, aj keď vykúpenie Kristom chápu svedkovia Jehovu nie celkom pravdivo)
2. Dobré posolstvo o spornej otázke zo záhrady Eden a o tom, že sa treba prikloniť na stranu Boha, to znamená na stranu Boha tejto organizácie, t.j. Boha Jehovu
3. Evanjelium z Matúša 24. kapitoly o a) posledných dňoch, b) znameniach, ktoré sa
a) začínajú, b) spĺňajú od roku 1914 a ohlasujú tiež s tým súvisiace Veľké súženie a veľmi blízky koniec sveta v Armagedone (1914,1925,1975),
4. Dobré posolstvo o tom, že Boh odstráni zlo a Diabla a že zem bude premenená na raj, v ktorom sa ľudstvo bude 1000 rokov učiť dokonalosti pod vládou Ježiša Krista a lepšie vykúpených 144.000
5. Evanjelium o tom, že Boh má meno, ktoré treba uctievať a vzývať - je to meno Jehova a Jehovovi svedkovia sú jediný, ktorý ho správne vzývajú a správne uctievajú
6. Dobrá správa o tom, že kresťania sú vykúpení do dvoch tried s dvoma rozdielnymi nádejami, teda "malé stádo" a "iné ovce", teda "Veľký Zástup" a "144.000" - dobrá správa, že takto Kristus rozdelil svoje ovce, je to aspekt evanjelia o Kristovi, ktorý treba bezvýhradne rešpektovať
7. Dobré posolstvo o tom, že Boh tu má svoju organizáciu, ktorá sa volá Svedkovia Jehovovi a ona je tým novodobým korábom, do ktorého sa treba skryť - pretože od roku 1918 majú žijúci členovia "triedy 144.000" jeho zvláštnu priazeň ako "verný a rozvážny otrok" a mohli vytvoriť túto "Božiu teokratickú organizáciu" a prostredníctvom nej dávajú členom svojej organizácie "pokrm v pravý čas" - viď "nové svetlo" http://www.jw.org/sk/spravy/podujatia-akcie/sprava-z-vyrocnej-schodze-2012/

ČO MÁ TEDA SPOLOČNÉ NOVÝ ZÁKON S DOBRÝM POSOLSTVOM PODĽA SVEDKOV ?
V skutočnosti veľmi málo. Dobré posolstvo, šírené Jehovovými svedkami cez celú zem vo vyše 235 krajinách je v skutočnosti zásadne iné od zvesti, ktorú dali zapísať inšpirovaní apoštoli do Nového Zákona.
Vykazuje len veľmi slabé črty novozákonného evanjelia o Kristovi, ktoré hlásal Pavol, ak vykazujú vôbec nejaké. Preto by sa zrejme dali citovať apoštola Pavla z listu Galaťanom, ktoré adresuje tým, ktorý chcú prekrútiť evanjelium Kristovo:
"Čudujem sa, že od toho, ktorý vás povolal Kristovou milosťou, tak rýchlo prebiehate k inému evanjeliu. Iného evanjelia však niet. To iba niektorí robia medzi vami zmätok a chcú prekrútiť Kristovo evanjelium. Ale keby sme my alebo aj anjel z neba hlásali iné evanjelium namiesto toho, ktoré sme vám hlásali — nech je prekliaty!" Galaťanom 1:6-8 EP


JE POTREBNÉ MODLIŤ SA ZA SVEDKOV JEHOVU ABY IM KRISTUS SŇAL "ZÁVOJ Z ICH SRDCA"
V skutočnosti tento závoj sníma iba Kristus. Je preto potrebné a nutné modliť sa za svedkov Jehovu, ale nielen za nich, ale za každého veriaceho, ktorý snáď nevidí a nepozná skutočného Krista - je potreba modliť sa o týchto ľudí, aby k nim tento spravodlivý Boží Syn prišiel a sňal im túto "zásteru na ich srdci" a oni mohli spoznať, kým je a tiež novozákonnú pravdu, že "tam, kde je Duch Pánov, tam je sloboda" - presne ako píše Pavol v 2. Korinťanom 3:14-18. Je potrebné modliť sa za týchto ľudí, nech aj na ich tvárach sa môže odrážať sláva Pánova v "čoraz slávnejšom obraze".




2 komentáre:

  1. Harnack vo svojich Dejinách dogmy opisuje,že "evanjelium v tej forme ,ako ho hlásal Ježiš ,neohlasuje syna, ale iba Otca". A samozrejme, on a iní odmietajú "cirkevnú christológia ako ovocie kontaminácie Gréckym, pohanským myslením". Podotýkam, že na katolíckom učení v zmysle výroku v časopise THEOLOGY, nie je už "nič biblické" a že v tomto učení pripadá "na jeden diel biblického učenia ,deväť dielov pohanského učenia". A tak sa pýtam, o čo chcete polemizovať? Samozrejme, že nemôžete súhlasiť s JS,nakoľko oni sa pridržajú biblického učenia. A tak to čo je problémom RKC, tak to sa pripisuje Jehovovým svedkom. Všetky dogmy RKC sú nebiblické a ak niekto na to poukazuje, tak nutne musí byť zlý! Tak ako svojho času bol "zlý" Ježiš a prvotní kresťana. Mnoho protestantských cirkví vníma RKC ako "neviestku" a RKC sa sama vníma ako "svätá". Ale oboje nemôže byť pravda! A kto pozná dejiny RKC a aj súčasnosť /postup k svetovému náboženstvu, synkretizmu/, tak vie ľahko posúdiť kde je pravda?!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ale rád by som bol/nakoľko ste to spomenuli/ odkiaľ máte predstavu ,že všetci spasení idú do neba? Ak vieme, že pôvodný zámer Biblie, Boha bol ten, aby zem bola naplnená harmonickou , ľudskou rodinou, Zmenil niekde Boh svoje predsavzatie? A môže niekto,niečo ....satan,.....vzbura v edene,....zmeniť Božie predsavzatie so zemou a ľuďmi? Alebo ho len Boh "upravil" tým, že "kúpil zo zeme" istú časť ľudí, aby spolu vládli s Kristom v nebi, a aby počas milénia napravili všetky škody ktoré vznikli spomínanou vzburou?! Ak by ale nebolo danej vzbury, tak ani táto "kráľovská a kňazská" trieda by nešla do neba. To bolo len mimoriadne, "opravné" opatrenie vo forme 1000-ročného kráľovstva Krista./milénia/
    Uvedomujete si, že väčšia časť Biblie hovorí o pozemskom raji,....o pretvorení zeme na raj? /hlavne v SZ/ Vieme čomu verili židia? A čomu verili prvotní kresťania? A vieme vlastne kto zrušil milénium? A dostal/dostali/ na to oprávnenie od Boha? Môže nedokonalý človek/Augustín, a iní/ zmeniť Slovo živého Boha? A ako chápeme potom slová ,že : " Blahoslavení tichí, lebo oni budú dedičmi zeme." Mat.5,5
    Alebo: Katolícky preklad Ž 37,29,..... "Lež spravodliví zdedia zem, budú ju obývať na veky vekov." Tiež : "Kaz 1,4..... "(Jedno) pokolenie prichádza, (iné) pokolenie odchádza. Zem však stojí naveky." Čo s tým urobíme? Obviníme aj Boha, že si vymýšľa a že nadŕža Jehovovým svedkom? Uvedomujete si, že ste úplne zmenili posolstvo Biblie a zatemnili ho nezrozumiteľnými a hlúpymi , pohanskými bájkami?! Mat.15,3-9,. Kol.2,.8.....!!!

    OdpovedaťOdstrániť